Več kot 30 let proizvodnje KAMINOV

Podjetje Marjeta Huško s.p. je uradni zastopnik in uvoznik izdelkov Nordpeis.

Podjetje Nordpeis prihaja iz Norveške in je eden izmed vodilnih proizvajalcev v regiji.

Zaradi težkih in hladnih zim na Norveškem tradicija ogrevanja na drva sega več stoletij nazaj. Ta tradicija je danes eden od temeljev v tehnologiji znamke Nordpeis.

Podjetje Nordpeis je bilo ustanovljeno leta 1984 in je danes vodilno v industriji proizvodnje kaminov in peči na Norveškem. Ta uspeh so dosegli s tremi vodilnimi načeli pri izdelavi kaminov in peči : kakovost, design in čisto izgorevanje.

Razvili so širok izbor kaminov različnih materialov, ter skrbno načrtovali dizajn ter kakovost le-teh. Uporaba lesa za ogrevanje ni samo prijetno in ekonomično, ampak tudi okolju prijazno.

Če želite visoko učinkovit kamin ali peč, ki združuje kvaliteto skandinavskega oblikovanja, potem vam predlagamo, da kupite Nordpeis izdelke.

Zgodovina

Nordpeis je leta 1984 ustanovil gospod Morten Henriksen. G. Henriksen je bil specialist za notranje izgorevanje. Želel je izdelati kamin po svoji zasnovi in ga ponuditi številnim Norveškim ljudem po zelo ugodnih cenah. Kamine, ki so bili prvotno oblikovani iz enostavnih vložkov in so bili takrat na voljo na Norveškem trgu, so se prodajali kot samostojni kamini  pri poklicnih prodajalcih.

Koncept in oblikovanje sta se izkazala za velik uspeh. Po nekaj letih se beleži znatna rast prodaje na Norveškem in pozneje tudi v drugih evropskih državah. Takrat je prišel čas, da se razvije tudi kaminski vložek. Vložki, ki so bili na voljo na Norveškem trgu so bili  tradicionalno izdelani iz litega železa. Nov koncept čistega izgorevanja je dal zanimive izzive v razvoju prihodnjih kurišč z izgorevalnimi komorami.

Nordpeis tesno sodeluje z SINTEF NBL ( Norwegian Research Laboratory Fire) in Norveškim raziskovalnim inštitutom za razvoj tehnologije čistejšega izgorevanja , kateri postavljajo nove Norveške zahteve. Pomemben kriterij je bil razviti komercialno dobre izdelke, z dobrim izgorevanjem in dosego lažjih in čistejših oblik izgorevalnih plinov. To so izdelki , ki lahko kupcem poleg odličnih tehničnih lastnosti, ponudijo čudovit pogled skozi steklo na ogenj.

Nordpeis se je osredotočil na kamine in peči z čistim izgorevanjem tudi zunaj Norveške.  Da uvede Norveško tehnologijo izgorevanja ter zasnovo v druge države v Evropi si šteje kot zadovoljstvo in cilj. Nordpeis je svoj asortiman razširil tudi  na peči in dimnike v različnih velikostih in materialih.

Nordpeis bo tudi v prihodnje razvijal in širil Norveški model projektiranja, inženiringa in tehnično odličnost izgorevanja v Evropi in svetu .

Nordpeis je danes podružnica NIBE Industrier, ki vključno s prodajo kaminov v Evropi ustvari za več kot 1 milijardo NOK letno.

Želite prijeten, topel dom? Pokličite nas!