Konvekcija

Toplota, ki se širi v vašem domu s konvekcijo, se pojavlja kot produkt kvalitetnega izgorevanja v kurišču. Hladen zrak zajema v spodnjem  območju kamina oz. obloge kamina na dnu  in ga ogreva z kaminskim vložkom. Topel zrak se dvigne in izstopa skozi zračne odprtine v prostor.

Hitra montaža

Večina modelov  ima talno ploščo, zato je mogoče namestiti kamin neposredno na tla brez dodatne podlage. Obloga je sestavljena iz elementov, ki  omogočajo hitro in čisto montažo. Dobavljena obloga je na voljo nepobarvana. Barvanje lahko poteka že naslednji dan po montaži.  Uporabite mineralno barvo.

Obloga je posebej razvit lahek beton Nordpeisa za uporabo v oblogah kaminov. Beton je ojačan s steklenimi vlakni in vzdrži zelo visoke temperature. Trda in trpežna površina obloge je edinstvena in se ne lušči ali poškoduje brez mehanskih vplivov.

Kakovost

Kakovost izdelkov Nordpeis je v kvalitetini izdelavi. Večina kaminskih vložkov je izdelava iz valjane kotlovske pločevine. Kaminski vložki imajo direkten priklop na zunanji dovod zraka . V samem kurišču je obloga iz patentiranega materiala Thermotte ™.

Termotte ima akumulacijski zadržek, od 5-12 ur , odvisno od časa kurjenja.

Dolga življenjska doba

Kamini Nordpeis imajo dolgo dobo uporabe. Ob pravilni uporabi in rednem čiščenju vam bo kamin služil dolga leta.

Želite prijeten, topel dom? Pokličite nas!